Direct naar de inhoud.

Zevende editie ‘Giro zonder Grenzen’

  • door:
  • op:

ZANDBERG – Zondag 6 mei vindt de zevende editie plaats van de Giro zonder Grenzen. Dit grensoverschrijdend fietsevenement is bedoeld als herinnering aan de doorkomst op 12 mei 2002 van de etappe Groningen-Münster van de toen in Groningen van start gegane Giro d’Italia.

Deze jaarlijkse toertocht heeft voorts ten doel:

 De landschappelijke schoonheid van Westerwolde en het Emsland/D te presenteren;  de bewegingsarmoede te bestrijden;  de folklore, tradities en producten in/uit dit gebied onder de aandacht te brengen.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven hieraan deel te nemen, is het volgende keuzemenu ontworpen.

 GRAN FONDO Een Vrije Toer Tocht van 100 kilometer voor de recreatieve toerfietser.

 PICKNICK-GIRO Een plezierrit van 55 kilometer van Zandberg naar Schloss Dankern/D (vv). Bij uitstek geschikt voor gezinnen, vriendengroepen en buurtverenigingen. De deelnemers gaan op pad met een goed gevulde picknicktas en zij worden tijdens hun tocht royaal getracteerd dankzij internationale productsponsoring.

 GRUPPO SPORTIVO Een pelotonsrit van 100 kilometer bedoeld als ode aan de Giro d’Italia. Deelnemers zijn vooral toerfietsers, die de doorkomst van de Giro d’Italia in 2002 hebben gezien, aan de organisatie daarvan hebben meegewerkt dan wel anderszins hun liefde voor de Italiaanse wielercultuur tot uiting willen brengen. Deze rit heeft derhalve een hoog reüniegehalte.

De 100 kilometer tochten leiden de deelnemers langs vrijwel alle toeristische kroonjuwelen in het grensgebied, zoals:

 de buurtschap Ter Borg  Sellingen  de Hilterberg (“het dak van de Giro zonder Grenzen”)  Schloss Dankern  Gut Landegge  het Emstal  Klooster Ter Apel

Dankzij financiële steun van de Eems Dollard Regio (EDR) zijn alle routes duidelijk herkenbaar en zichtbaar gemaakt met aanduiding.

(Ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal