Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lekker zonnig en warm op Bevrijdingsdag

.

WEERONLINE – In de loop van de week kunnen we zonniger en warmer weer verwachten. Op Bevrijdingsdag wordt het in het binnenland 19-22 graden. De kans is groot dat het dan droog blijft.

Vorig jaar was het met maxima rond 11 graden veel kouder en scheen de zon nauwelijks. Ook het contrast met het weer van de komende dagen is groot. Vanavond en komende nacht gaat het hard regenen en is er kans op onweer. Na het weekend waait het hard en dinsdag wordt het niet warmer dan 10-12 graden.

Vanaf woensdag wordt het uitstekend lenteweer. De middagtemperatuur stijgt naar 14 tot 18 graden, alleen donderdag is het mogelijk wat koeler. Zaterdag 5 mei worden in het binnenland maxima van 19-22 graden verwacht. In de kustprovincies wordt het 16-19 graden. Daarmee is het wat warmer dan normaal. Rond deze tijd van jaar wordt het gemiddeld 15 graden aan de noordwestkust tot 19 in het zuidoosten.

Het weerbeeld bestaat uit flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog en dat is goed nieuws voor de bezoekers van de verschillende Bevrijdingsfestivals. Daarbij staat hooguit een matige wind en dat maakt het voor het gevoel extra warm.

(Bron: Weeronline)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.