Direct naar de inhoud.

Presentatie Partijenakkoord Pekela

PEKELA – Dinsdag 1 mei 2018 presenteren de Socialistische Partij, Samen voor Pekela en de Partij van de Arbeid hun partijenakkoord. De presentatie is om 11:00 uur bij de bankjes op het raadhuisplein in het hart van Pekela.

 Begrip, tolerantie en vriendschap

De titel van het akkoord is: ‘Meer begrip, meer tolerantie en meer vriendschap’. In deze woorden van bekende Pekelder Geert Begeman hebben de partijen een gezamenlijk fundament gevonden voor hun plannen voor Pekela. In het akkoord staan sociale samenhang, herwaardering van vakwerk en zeggenschap voor inwoners centraal.

 Grootste partijen
Op 21 maart 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De SP werd met vier zetels de grootste partij. Samen voor Pekela volgde met drie zetels en de PvdA kreeg twee zetels toegewezen. De drie grootste partijen kwamen tot een partijenakkoord

Formateur Pim Siegers is trots op het resultaat ‘’De drie partijen kwamen al snel tot een duidelijke visie op een trotse en vastberaden Pekelder samenleving. Dat bleek goede grond om te bouwen aan een stevig, sociaal en solide akkoord.  Het vertrouwen in elkaar en in Pekela is dan ook groot.‘’

Eén reactie op “Presentatie Partijenakkoord Pekela”

  1. ik ben benieuwd of en hoe een samenwerking met de buurgemeenten vorm gaat krijgen en of dat ook in het akkoord staat. En ook wat voor samenwerking. Hoe ziet Pekela bijvoorbeeld het een en ander rond de ontwikkelingen van het Refaja.

    Werkgelegenheid, bereikbaarheid van zowel trein als bus. Serieuze binnenvaart van Stadskanaal naar Winschoten langs of door de Pekela’s.

    Hoe je met elkaar kunt samenwerken om van Hennep op grotere schaal een succes te maken. Volgens mij zetten Boerenondernemers nu vooral in op Aardappel en suikerbiet en dan tarwe maar waarom niet ook Hennep voor isolatiemateriaal etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-