Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jan Marcel de Jong nieuwe programmaleider RTV1

Jan Marcel de Jong bij RTV1 – (F: B. J. Brinkman)

RTV1 – Jan Marcel de Jong wordt de nieuwe programmaleider bij streekomroep RTV1. Hij volgt hiermee Arnold Jeuring op die binnenkort voor een ander station gaat werken. Arnold Jeuring blijft wel vrijwilliger bij de omroep als muziek en vormgever. Af en toe zal hij ook nog wel eens een programma presenteren (als het zo uitkomt). Jeuring zijn laatste taak als programmaleider is het opzetten van de programmering rondom het evenement ‘Verrassend Stadskanaal’.

RTV1 actueel

Jan Marcel de Jong is in het dagelijkse leven eigenaar van ‘Cressent Bureau Maatschappelijke Coaching’. Hij is dus, als zelfstandige, werkzaam in de hulpverlening. Verder kennen velen hem als gitarist bij de rock-bluesband ‘Five Kings’ uit Stadskanaal. Daarnaast is hij actief als presentator bij het informatieve radioprogramma ‘RTV1 actueel’ op de zaterdagmorgen. Dit radioprogramma presenteert hij in toerbeurt met Nelleke Buzeman en Johan Orsel.

Positief

Hoofdredacteur Bert Jan Brinkman: “Toen Arnold aangaf zijn functie als programmaleider binnenkort te beëindigen moest ik direct aan Jan Marcel denken. Ook penningmeester Henk Otter had dezelfde gedachte. We hebben toen voorzichtig Jan Marcel gepolst. Deze reageerde heel positief. Tijdens de laatste bestuursvergadering was iedereen van het bestuur unaniem voor de benoeming”.

Brinkman: “Persoonlijk ben ik ook heel blij dat we Arnold kunnen behouden voor onze vormgeving en muziekkleur. Hier is Arnold echt heel goed in. Onderschat niet hoeveel tijd daarin zit. Verder ben ik superblij met de juiste opvolger als programmaleider. En dat in een tijd waarin het steeds moeilijker wordt om ‘geschikte’ vrijwilligers te vinden. Samen met Jan Marcel ga ik straks een buffer vormen tussen bestuur en stafleden in. Op deze manier willen we onze huishoudelijke communicatie en terugkoppeling verbeteren”.

Streekomroep

Jan Marcel de Jong: “Ik ben ook blij met m’n benoeming als programmaleider bij RTV1. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan de hervorming en professionalisering van deze mooie streekomroep voor de Veenkoloniën”.

Zaterdag 12 mei is er overleg met alle afdelingshoofden/stafleden en enkele programmamakers. Daarna wordt de nieuwe koers van RTV1 bekendgemaakt bij alle medewerkers. Jan Marcel start zijn functie officieel per 1 september 2018 maar gaat nu al aan de slag om zich in te werken.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Jan Marcel de Jong nieuwe programmaleider RTV1

  1. Michel peters

    Heeft u een tel nr van Jan marcel voor mij.
    Vr groet michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.