Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Laatste kans om watertoren te beklimmen

Uitzicht watertoren 

STADSKANAAL – Op vrijdag 11 mei is het toch echt de allerlaatste dag dat het Streekhistorisch Centrum de watertoren van Stadskanaal openstelt om te beklimmen.  Daarna zal de toren worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren en kan de restauratie beginnen.

Wie de stalen trappen door het hart van Stadskanaals markantste rijksmonument durft te trotseren, wordt beloond door een uniek en overweldigend uitzicht vanaf het dak van de toren. De toren is 42,75 meter hoog en staat op 7 meter boven NAP. Hiermee was het lange tijd het hoogste punt van de gemeente. Het SHC heeft de toren vanaf 1995 elke zomer opengesteld voor publiek, organiseerde er rondleidingen, exposities  en concerten. Daaraan komt nu voorgoed een einde.

De watertoren is deze laatste week open op zondag 6 mei van 14.00-16.30 uur en  dinsdag 8, woensdag 9 en vrijdag 11 mei van 13.00-16.30 uur.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.