Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Seizoen slotconcert Klassiek in ’t Veen

2014. Utrecht String Quartet.
Photo: Allard Willemse

VALTHERMOND – Met de zomer in het vooruitzicht komt het legendarische ‘Utrecht String Quartet’ na een tournee door Duitsland naar Valthermond en brengt een bijzonder warmbloedig programma.

Het laatste concert  in de serie ‘Ode aan de Natuur’. Daarom worden voor deze gelegenheid alle seizoenen uit de kast gehaald met muziek van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla en nog veel meer zuidelijke passie. “Een feestelijke en temperamentvolle afsluiting van ons seizoen. Mis het niet”, aldus Pieter van Enckevort namens de organisatie.
 

Canada

Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici van het USQ in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken die gecombineerd worden met noviteiten. Ook speelt het kwartet op ongebruikelijke concertlocaties. De uitstekende reputatie in de muziekwereld heeft het Utrecht String Quartet vooral verkregen door zijn zoektocht naar in vergetelheid geraakt repertoire en door samen te werken met hedendaagse componisten.

Het kwartet speelde in Canada tijdens het Ottawa Chamber Music Festival en daarna volgde  de VS met optredens in de Library of Congress te Washington en de Frick Collection in New York. In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd. Sinds 2010 heeft het USQ zijn eigen meerdaags kamermuziekfestival in Vredenburg Leeuwenbergh (Music and Art Days). Op het programma staan de ‘Vier Seizoenen van Buenos Aires’ van de Argentijnse tango-componist Astor Piazzolla, afgewisseld met door nationaal sentiment doordrongen werken van de Spaanse componisten  Enrique Granados en Jaoquin Turina en met een pianokwintet van de Nederlander Dirk Schäfer.

Het USQ bestaat uit: Eeva Koskinen viool  (Finland), Katharine Routley viool (Australië), Mikhail Zemtsov altviool (Rusland) en Sebastian Koloski cello (Duitsland).Speciale gastmusici: Julia Dinerstein altviool (Rusland), Alfredo Oyagues, piano (Spanje).

Het concert vindt plaats op zaterdag 19 mei in Concertboerderij ‘Onder de linden’, Zuiderdiep 279, Valthermond. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten bestellen: www.klassiekintveen.nl/contact  of info@klassiekintveen.nl of 06 – 21683348 – Vanaf september zijn er weer nieuwe concerten bij te wonen in de Concertboerderij.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.