Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja ziekenhuis ontvangt nieuw schilderij

.

STADSKANAAL – Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal is een nieuw schilderij rijker. Kunstenares Betty Nanninga is de maker van het bijzondere kunstwerk met de titel verbinding. Het schilderij is te bewonderen op route blauw 30: Ergotherapie en Pacemaker/LCD.

Nanninga heeft het schilderij niet voor niets aan Refaja geschonken. ‘De reden dat ik koos om het schilderij te schenken aan Refaja is omdat ik hier eerder zelf acht jaar lang werkzaam ben geweest. Ook zijn onze kinderen hier geboren. Het doet mij plezier om dit schilderij aan Refaja te schenken.’

‘Verbinding’ is de naam van het schilderij. Door te werken met verschillende natuurlijke materialen in het schilderij zorgt Betty ervoor dat er een bijzondere structuur ontstaat.

Volgens Nanninga is verbinding de meest logische titel voor het werk. ‘Er loopt een brug over het werk heen en bruggen associeer ik met verbinden.’ De drie figuren die in het schilderij verwerkt zijn, staan voor de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep. Door de fusie zijn de ziekenhuislocaties verbonden met elkaar. ‘Het verwerken van de drie ziekenhuislocaties in het schilderij vond ik een mooie gedachte’ vertelt Betty.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.