Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente: van tekorten naar een positief saldo

.

STADSKANAAL – Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Stadskanaal voorziet de komende jaren eerst financiële tekorten, gevolgd door een structureel overschot op de begroting.

Dit blijkt uit de financiële documenten; de voorjaarsnota en de perspectiefnota. Door extra uitgaven aan zorg, jeugdzorg en Wedeka worden tekorten verwacht tot 2020.

Van tekort naar positief
Dit lopende jaar (2018) sluit de begroting naar verwachting met een tekort van 1,4 miljoen. Door afgewogen financiële besluiten te nemen en te blijven investeren in belangrijke maatschappelijke vraagstukken of ontwikkelingen, zal naar verwachting de begroting 2021 weer positief zijn.

Gemeentefonds
Het nieuwe kabinet heeft enkele besluiten genomen over de ontwikkeling van het Gemeentefonds. Dit lijkt gunstig uit te pakken met meerjarige positieve saldi, oplopend tot 2 miljoen in 2022. De omvang van deze bijdrage vanuit het Rijk is echter nog niet zeker, ook is het nog niet helder welke verplichtingen er aan verbonden worden.

Nota´s
De voorjaarsnota 2018 en perspectiefnota 2019–2022 worden behandeld in de gemeenteraadsvergadering van maandag 11 juli 2018 (aanvang 14.00 uur). Op dat moment vinden ook de Algemene Beschouwingen plaats.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.