Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vogelwijk en Borgen willen graag een buurtAED

STADSKANAAL – Burgerhulpverleners Rick Kupers en Albert Kroeze hebben het initiatief genomen om geld in te zamelen voor een AED. Ze leggen het hoe en waarom uit in onderstaand bericht wat ze na de redactie van RTV1 hebben toegezonden.

Waarom een buurtAED

Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft.

Hoe kunnen we dit realiseren? Samen met de Hartstichting is Philips de actie buurtAED gestart. Hierbij promoot men de aanschaf van een AED door een woonwijk. Een groot deel van de benodigde investering wordt door Philips betaalt. Als buurt moet je dan € 1629,– inzamelen. Hiervoor wordt een AED geleverd met een buitenkast waarop een alarm en een pincode zit. Als er in onze buurt een reanimatie opgestart moet worden dan krijgen Burgerhulpverleners (zoals Rick en Albert en nog enkele buurtgenoten) een oproep om naar het slachtoffer te gaan om de kostbare tijd tot de professionele hulpverleners er zijn te overbruggen. Een aantal van ons krijgt tevens de melding dat er een AED hangt op een aangegeven plek met de daarbij behorende pincode. Inzet van de burgerhulpverleners, maar zeker de inzet van de AED, kan letterlijk van levensbelang zijn!!! We hebben afgelopen maandag allemaal weer in de krant kunnen lezen dat een 27-jarige voetballer in Dwingeloo zijn hartproblemen dankzij de snelle inzet van de AED heeft overleefd.

Als we allemaal een kleine financiële bijdrage leveren moet het toch mogelijk zijn om zo’n AED voor onze wijk aan te schaffen en de buurt een stukje veiliger te maken? U kunt uw bijdrage (minimaal 5 euro, maar meer mag uiteraard ook) doneren via de volgende link: https://buurtaed.nl/nl/projects/buurtaed-voor-de-borgen-vogelwijk-stadskanaal.

29 dagen

We hebben in totaal 29 dagen om het totaalbedrag in te zamelen. Daarna vervalt het project. Als er dan niet genoeg geld ingezameld is wordt het bedrag dat u gedoneerd heeft weer teruggestort op uw rekening. Wij hopen echter dat het niet zover komt maar dat u allen bereid bent om een donatie over te maken!
Het gaat immers om onze eigen veiligheid en gezondheid? En die is toch wel 5, 10, 15, 25 of meer euro’s waard?

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.