Direct naar de inhoud.

Dauwtrappen was geweldige ervaring

  • door:
  • op:

DRENTHE – Op donderdag 10 mei vond er traditioneel op Hemelvaartsdag weer de jaarlijkse Dauwtrapwandeling plaats. Dauwtrappen is in Nederland een traditie door reeds voor het ochtendgloren op te staan om vervolgens (in groepsverband) een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden.

Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

Gees

De dauwtrapwandeling in Gees (westelijk van Emmen) werd georganiseerd door het Tourist Info Punt Gees door medewerkers/vrijwilligers van Magisch Drenthe. Om 6 uur vertrokken 30 wandelaars vanaf TIP punt Gees aan de dauwtrapwandeling van 2 uur onder leiding van een gids, Lucas Zwaan, die de wandelaars vertelde over de flora en fauna van het gebied.

De wandelaars vonden het een geweldige tocht. Wel een beetje spannend door het onweer en ook behoorlijk nat. Of.. zoals een wandelaar zei: “De dauw kwam ook van boven!” . Na de wandeling stond er koffie met krentewegge klaar voor de verregende wandelaars en konden ze daarna moe maar voldaan huiswaarts keren.

(ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal