Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wateroverlast door plensbuien

.

WEERONLINE – Update – Vanaf de tweede helft van de zondagmiddag (13 mei) waren er in het (noord)oosten en noorden zware onweersbuien. De plensbuien hadden maar liefst 40-60 mm water in korte tijd achterlaten. De verschillen waren groot. Zo viel er op sommige plaatsen meer regen dan normaal in de hele maand mei. Met name Drouwenerzand kreeg het zwaar te verduren. Maar er waren ook overstromingen in Onstwedde, Veendam en Stadskanaal.

 

Zomers lenteweer keert snel terug
Het warme en zonnige weer keerde maandag snel terug. In de vroege ochtend heeft het uiterste zuiden nog te maken met bewolking en een lokale bui. Elders is het op wat sluierbewolking na zonnig en ’s middags breekt ook in het zuiden de zon goed door. Bij een matige noordoostenwind wordt het op grote schaal zomers warm met 25-28 graden.

Door een vrij krachtige noordelijke zeewind is het in de kustgebieden minder warm met circa 20 graden op de Wadden en 15 aan de Zeeuwse westkust. Op de westelijke stranden is het 20-24 graden.

Ook dinsdag is het vrij zonnig, droog en warm lenteweer met 19 tot 26 graden. Normaal is het half mei 15-19 graden. Vanaf woensdag draait de wind naar de frissere noordwesthoek en moet de temperatuur flink omlaag. Er is dan meer bewolking en de kans op een beetje regen neemt toe.

Donderdag wordt het hooguit 13-16 graden. In het weekend lopen de temperaturen weer op.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.