Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal viert 40e verjaardag glasbak

(F: RTV1)

STADSKANAAL – Op 17 mei is de Nederlandse glasbak jarig. De glasbak is al 40 jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Mede dankzij de glasbak speelt Nederland een hoofdrol op het wereldtoneel als het gaat om glasinzameling en -recycling.

Trots
De gemeente is trots op alle inwoners die bijdragen aan de glasinzameling. Goziena Brongers, wethouder van de gemeente Stadskanaal: ‘’Het wegbrengen van glas naar de glasbak was 40 jaar geleden niet zo vanzelfsprekend. Vandaag de dag nemen we het glaswerk mee als we boodschappen gaan doen. Ik ben er trots op dat inwoners van Stadskanaal op deze manier afval omzetten in nieuwe grondstof.’’

Fotowedstrijd om 40e verjaardag te vieren
De 40e verjaardag van de glasbak is aanleiding om de inwoners in het zonnetje te zetten. Met een fotowedstrijd kun je laten zien dat ook jij ‘glasbakt’ door een zo leuk en origineel mogelijke foto op te sturen waarop jij glasbakt.

Meedoen?
Meedoen aan de fotowedstrijd? Stuur dan je foto met je contactgegevens naar gemeente@stadskanaal.nl. Of post je foto op Facebook of Twitter met hashtag #stadskanaalwerktduurzaam. Voor de voorwaarden van de fotowedstrijd kun je terecht op de website van de gemeente Stadskanaal.

Meedoen kan tot en met maandag 28 mei. De winnaar zal uiterlijk donderdag 31 mei bericht ontvangen. In de week van 4 juni ontvangt wethouder Goziena Brongers de winnaar feestelijk op het gemeentehuis en waar de winnaar een prijs in ontvangst neemt.

Grootse ode in petto
De verjaardag van de glasbak wordt nog op meerdere manieren zichtbaar. Rond 17 mei wordt er in posters, advertenties en Facebookberichten aandacht besteedt aan de verjaardag van de glasbak. Daarnaast heeft Glas in ’t Bakkie nog een verrassing in petto. Een grootse ode aan de glasbak, die door jong en oud zal worden opgemerkt. Wat het precies is, blijft nog even geheim.

Wil je op de hoogte blijven? Houd dan de website en de facebookpagina van de gemeente Stadskanaal in de gaten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.