Direct naar de inhoud.

Afdeling verloskunde sluit in Refaja

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Treant Zorggroep maakte vandaag, dinsdag 15 mei, bekend de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal te sluiten. De afdelingen worden gecentreerd in het Scheper ziekenhuis in Emmen.

Wegens een tekort aan kinderartsen in de regio besloot Treant in december de genoemde zorg alleen nog in Hoogeveen en Stadskanaal aan te bieden. Het werven van nieuwe kinderartsen leverde niet voldoende op.

Intussen is aan kinderartsen, gynaecologen en verloskundigen advies gevraagd. Volgens de kinderartsen is het Scheper Ziekenhuis de meest logische locatie. Treant: ‘Locatie Emmen is het grootst qua capaciteit en heeft meer faciliteiten. Bovendien zijn de gevolgen voor de reistijd van patiënten het kleinst als we de zorg centreren in Emmen’.

Het verdwijnen van verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en Stadskanaal is voor de ziekenhuizen een groot verlies. Het zorgt ervoor dat het aanbieden van acute zorg, waarbij snelle operaties uitgevoerd worden, niet meer mogelijk is.

Zwangere vrouwen in Stadskanaal en omgeving kunnen na de sluiting van de afdelingen wel voor hun controles in het Refaja terecht en ook blijft de polikliniek Kindergeneeskunde – waar ouders overdag met hun kinderen tussen 0-18 kunnen komen –open. Bevallen kan dan nog in Emmen, Assen, Scheemda of thuis.

Bezuiniging
Met het centreren van de beide afdelingen verwacht Treant zo`n 15 miljoen euro te besparen. Rond de honderd personeelsleden staan straks op straat.

3 reacties op “Afdeling verloskunde sluit in Refaja”

  1. je hoeft niet bezuinigen laat menzis maar bijspringen die verdienen genoeg aan ons.
    dit is van de gekke dit lijkt wel om zolang zamerhand dit ziekenhuis de nek om te draaien.
    verlies kun je ook creëren, dit is net als je twee jaar met verschillende directeuren en 23 leraren in twee jaar een school de nek om te draaien.

  2. Het is geld wat regeert de managers zien alleen hun eigen belang en zij zullen veel leed veroorzaken door deze voor genomen beslissing te nemen om deze afdelingen te sluiten . Zo als professor die onderzoek naar zkh fusies heeft gedaan het al voorspelde en heeft bevestigd dat fusies zeer slechte besluiten zijn die door de bestuurders en management worden gemaakt .De zorg wordt er alleen maar duurder door.

  3. Het is geld wat regeert de managers zien alleen hun eigen belang en zij zullen veel leed veroorzaken door deze voor genomen beslissing te nemen om deze afdelingen te sluiten . Zo als professor die onderzoek naar zkh fusies heeft gedaan het al voorspelde en heeft bevestigd dat fusies zeer slechte besluiten zijn die door de bestuurders en management worden gemaakt .De zorg wordt er alleen maar duurder door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-