Direct naar de inhoud.

Boen: sluiting kindergeneeskunde is een aderlating

 • door:
 • op:
Francis Boen – (foto pvdastadskanaal.nl)

STADSKANAAL – Reactie van Wethouder Francis Boen op de aankondiging van Treant de afdeling Verloskunde en spoed-kindergeneeskunde in het Refaja Ziekenhuis Stadskanaal te sluiten.

Wethouder Boen: “Zojuist ben ik geïnformeerd door de voorzitter van Treant, Carla van der Wiel, over de sluiting van de afdelingen Verloskunde en spoed-Kindergeneeskunde in het Refaja Ziekenhuis. Wij zijn ernstig teleurgesteld in dit besluit van Treant. We hebben steeds aangegeven het belangrijk te vinden een ziekenhuis met volwaardige zorg, dus met alle specialismen te hebben. De sluiting van Verloskunde en spoed-Kindergeneeskunde is een aderlating voor de inwoners van de gemeente Stadskanaal en omgeving.”

Gemeente en Treant hebben regelmatig overleg gehad. Boen: “We wisten dat besluitvorming hierover in de pijplijn zat. Niet wélk besluit. Dus je houdt hoop op behoud van de afdelingen. Tegelijkertijd gaan wij er niet over, het is aan Treant. Dat maakt het lastig.”

Naar verwachting najaar 2018 sluiten de afdelingen. Vanaf dan kunnen kinderen niet meer in Refaja geboren worden. Bevallen kan dan thuis, Scheper Ziekenhuis te Emmen, in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen of in het OZG te Scheemda.

Zwangere vrouwen kunnen na de sluiting van de afdelingen wel voor hun controles in het Refaja terecht en ook blijft de polikliniek Kindergeneeskunde – waar ouders overdag met hun kinderen tussen 0-18 kunnen komen –open.”

De sluiting van de afdelingen heeft mogelijk ook gevolgen voor de werkgelegenheid.

Eén reactie op “Boen: sluiting kindergeneeskunde is een aderlating”

 1. Nieuwbouw Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda is rond.
  Wij lezen op: 16 december 2015
  ​UMCG neemt OZG over​

  Het is definitief dat het nieuwe ziekenhuis van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in Scheemda gebouwd kan worden. (REEDS OPGELEVERD BEGIN 2018) Deze week is overeenstemming bereikt met de financiers, waardoor nu niets de start van de bouw van het ziekenhuis meer in de weg staat. Ook de overname van de OZG door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zal hiermee op korte termijn definitief plaatsvinden. Eerder al werd er voor deze overname goedkeuring verkregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De bouwwerkzaamheden in Scheemda gaan direct in het nieuwe jaar van start. De bouwperiode duurt naar verwachting twee jaar zodat begin 2018 de eerste patiënten in het nieuwe ziekenhuis behandeld kunnen worden. Hiermee is de ziekenhuiszorg voor inwoners van Noord- en Oost-Groningen gewaarborgd.

  Bron: UMCG / persberichten.
  https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Paginas/Nieuwbouw-Ommelander-Ziekenhuis-Groningen-in-Scheemda-is-rond.aspx

  Het OZG zal in de toekomst belangrijk worden, veronderstel ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-