Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Presentatie wethouders Stadskanaal

Wethouders Stadskanaal – (F: Marc Dol – RTV1)

STADSKANAAL – Gemeente Stadskanaal kan weer vooruit. De vier wethouders zijn er klaar voor en daarom tevredenheid en zelfverzekerde gezichten tijdens de presentatie. Het zijn deels vertrouwde gezichten en een nieuwkomer in de Stadskanaalster politiek.

Foto van rechts naar links: Johan Hamster (CU), Goziena Brongers (CDA), Lian Veenstra (SP) en Goedhart Borgesius (VVD). Lian Veenstra (woonachtig in Veendam) is hier bij de nieuwkomer.

De vier wethouders bruisen van energie en willen graag aan de slag met de vraagstukken in de gemeente zoals de spoorverbinding, N366, werkgelegenheid en om de Kanaalstreek beter op de kaart te zetten.

Voorlopig geen discussies meer over herindeling. Gemeente Stadskanaal is door Veendam vorig jaar afgewezen en dat doet nog steeds zeer. Stadskanaal wil wel herindelen maar kijkt nu voorlopig eerst naar zichzelf.  “Bovendien zijn wij niet meer aan zet”, aldus Johan Hamster vandaag in het DvhN.

De nieuwe coalitie heeft 16 van de 23 raadszetels en heeft dus behoorlijk draagvlak. De PvdA is na jaren voor het eerst geen coalitiepartij meer. Een grote rol ligt nu weggelegd als oppositiepartij. PvdA fractievoorzitter Egbert Hofstra reageerde met de opmerking: “Wij bereiden ons voor op onze taak en zien nu al dat de coalitie veel wil maar weinig zegt hoe dat te gaan doen”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.