Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sluiting verloskunde onacceptabel

Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Op 18 juni komt Carla van de Wiel, voorzitter van de Raad van Bestuur Treant, naar de gemeenteraad van Stadskanaal. Dinsdag heeft het college al helder gemaakt zeer
teleurgesteld te zijn over het voorgenomen besluit van Treant. De gemeenteraad zal haar duidelijk maken dat sluiting van de afdelingen Verloskunde en spoed- Kindergeneeskunde niet aan de orde kan zijn. De sluiting is onacceptabel, de zorg
voor veel inwoners is in het geding.

Zorg en werkgelegenheid

Door dit besluit van de Treant Zorggroep kunnen er in Refaja geen kinderen meer geboren worden. Door de lange(re) rijtijden kunnen bij complicaties bij bevallingen gevaarlijke situaties ontstaan. Ook voor acute zorg voor kinderen tot 18 jaar zijn de zorgen groot: ook dat verdwijnt. Verder wordt gevreesd dat kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid verdwijnt en dat dit de voorbode is van het vertrek van meer specialismen uit het Refaja. De raad staat voor een ziekenhuis met volwaardige zorg, waar alle specialismen vertegenwoordigd blijven.

De gemeenteraad van Stadskanaal vindt dat alles in het werk moet worden gesteld om de voorgenomen sluiting te voorkomen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Sluiting verloskunde onacceptabel

 1. Tineke nijman

  Ik vind het zo dom dat het weg gaat ze denken niet meer aan de mens alleen aan geld vreselijk dit ik vind dat refaja nooit met treant in zee had moeten gaan treant gaat tewerk als godde loze mensen dom volk

 2. Het moet een volwaardig zieken huis blijven gemeente doe je best

 3. IK WIL EVEN WAT KWIJT..
  IK VINDT DIT ONACCEPTABEL EN BEN HÉÉL ER KWAAD,OVER HET FEIT,DAT DIT GEBEURD!!!!
  SLUITING VAN DE VERLOSKUNDE AFDELING,IK SNAP ÉCHT NIET DAT HIERVOOR GEKOZEN IS!!!
  JULLIE HEBBEN.GÉÉN IDEE,WAT JE HIERMEE AANRICHT,VOOR DE ZWANGERE VROUWEN UIT DEZE REGIO,DIE IN DE TOEKOMST,EEN KIND WILLEN,EN DIE MOETEN DAN UITWIJKEN,NAAR EEN ZIEKENHUIS,VER BUITEN DEZE REGIO,OM DAAR TE BEVALLEN!!!!
  DAS NIE HANDIG,EN ZEKER NIET ALS HET SPOED IS!!!!
  HET REFAJA ZIEKENHUIS,EEN TOP ZIEKENHUIS,EN DAN GAAN ZE DÍT DOEN,IK HEB HIER GÉÉN GOED WOORD VOOR OVER…

 4. Henk Greven

  Beetje gevoel van mosterd na de maaltijd. Waarom niet steviger in actie gekomen toen Treant deze plannen kenbaar maakte ? Waarom niet meer ruchtbaarheid gegeven aan de protestactie een tijdje terug waar leden van alle partijen uit de GR bij het Refaja aanwezig waren. Het had toen een drukte van jewelste moeten zijn met inwoners van de gemeente Stadskanaal en ver daarbuiten. Mensen die voor zorg naar ons Refaja komen. Nu waren er maar enkele inwoners waardoor het leek alsof het hen niet zo bezighield. We laten Treant toch niet zomaar alles veranderen en bepalen❓ Ik maak me ernstige zorgen. Ben bang dat het Refaja compleet verdwijnt. Dat mag niet gebeuren , ik ben er zelf al jaren in behandeling en zie het niet zitten om uit te wijken naar een ander ziekenhuis. Ik betaal al heel veel aan de zorgverzekeraar en dan wil ik niet ook nog veel geld kwijt te zijn om überhaupt bij een ziekenhuis te kunnen komen dmv betaald vervoer…..

 5. Bé Kruize.

  In het recente verleden zijn er diverse signalen geweest vanuit het RvB van Treant wat de achterliggende plannen zijn. Af en toe wat proefballonnetjes oplaten en dan gaan kijken wat de reacties zijn.Herhaal dat een paar keer met wat andere woordkeuzes en je weet, hoe de vlag erbij hangt. In Emmen is schijnbaar de werksfeer verre van goed en kom je zonder specialisten te zitten in dit geval op de kinderafdeling. Dan kom je met zwaar geschut en sluit je de kinderafdeling in Emmen en laat de patienten naar Stadskanaal/Hoogeveen gaan. Dan kun je er op wachten dat er een hoop bezwaren gemaakt worden door lange aanrijd tijden. Want laat een ding duidelijk zijn, dat de aanrijd tijd tussen Emmen en Stadskanaal / Hoogeveen is even ver als andersom.!!
  Dus als ze het in Emmen niet voor elkaar kunnen krijgen dan doen we het op deze manier. Want je ziet het zelfde stramien bij bedrijven. Het zogenaamde sterfhuis constructie.!!
  En als er geen paal en perk aan gesteld wordt door met name de bevolking en politiek dan is in een tijdbestek van vijf jaar een vestiging die open is van 08.00 uur tot 17.00 uur. Want dit is het doel van managers die allen maar getallen ( € ) zien en niets hebben met wat mensen belangrijk vinden. Ze gaan allen voor eigen glorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.