Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Online petitie voor volwaardig Refaja

Foto: Josetta Mellie

STADSKANAAL – Treant Zorggroep heeft aangekondigd dat ze de klinische afdelingen Kindergeneeskunde en Verloskunde wil sluiten, zowel van het Refaja ziekenhuis als van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Ze wil deze vervolgens concentreren op de locatie Scheper te Emmen. Lokaal Betrokken vindt dit ‘onverteerbaar’ en is daarom een petitie gestart. Ze hoopt dat inwoners van Stadskanaal en omstreken deze massaal zullen gaan ondertekenen.

Treant heeft een tekort aan kinderartsen. Al eerder in december heeft dit ertoe geleid dat ze in Emmen de afdelingen klinische Kindergeneeskunde en Verloskunde noodgedwongen heeft moeten sluiten. Om de problemen het hoofd te bieden wil ze nu de afdelingen concentreren op de locatie Scheper Emmen, maar dat gaat ten koste van de uitstekende draaiende afdelingen van de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal.

Lokaal Betrokken

“Onverteerbaar”, vindt Jur Mellies; fractievoorzitter van Lokaal Betrokken. “Het is toch van den zotte dat hier in het Refaja een goed draaiende afdeling opgedoekt wordt om elders een probleem op te lossen. Zo verschuif je het probleem alleen maar. Er is een tekort aan kinderartsen, laten ze zich daar op focussen”, aldus Mellies. Met dat doel heeft Lokaal Betrokken al eerder in maart een website (www.kinderartsgezocht.nl) opgezet. De website is inmiddels al meer dan 3000 bekeken.

Mellies is daarnaast bang dat met het verdwijnen van de afdelingen naar Emmen het ‘hart’ uit het Refaja ziekenhuis wordt gehaald en dat dit op de langere termijn gevolgen kan hebben voor het voortbestaan van het ziekenhuis. “We willen een volwaardig Refaja ziekenhuis, en daarmee klaar!”, aldus Mellies. De petitie kan online ondertekend worden op www.petities.nl en heeft als titel: ‘Behoud volwaardig Refaja ziekenhuis Stadskanaal‘.

De petitie is 19 mei van start gegaan en loopt tot 18 juni; om het vervolgens aan het bestuur van Treant aan te bieden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Online petitie voor volwaardig Refaja

  1. Wij willen een volwaardig Refaja ziekenhuis in Stadskanaal.Wij willen niet de duper worden van dat kinderartsen in Emmen door een deur kunnen.

  2. De heer en mevrouw Korsloot

    Wij willen een volwaardig Refaja ziekenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.