Direct naar de inhoud.

Gemeentelijke steun voor WP pop-up shops

  • door:
  • op:
.

VEENDAM – Leerlingen van scholengemeenschap Winkler Prins ontvingen vrijdag 25 mei uit handen van wethouder Henk Jan Schmaal een cheque van 250 euro. Een mooi startkapitaal voor de twee pop-up shops die ze op 16 juni willen openen in het centrum van Veendam.

Het ondernemerschapsproject van Winkler Prins, waarin leerlingen ervaren wat er komt kijken bij het oprichten en runnen van een bedrijf, is een initiatief van docenten Didi Redjosentono en Martijn Visscher. “Vorig jaar was onze pop-up shop VMBO-UP! op de Promenade in één dag uitverkocht,” vertelt Didi. “Daarom durven we het wel aan om dit jaar twéé tijdelijke winkels te openen.”

Meer winkels betekent meer werk. Daarom doen dit keer ook havo- en vwo 4-klassen mee aan het project, onder begeleiding van docenten Tjalling Lycklama à Nijeholt en Andries Meuleman. “We proberen de groepen te mixen zodat er twee teams ontstaan. Deze teams gaan de concurrentie met elkaar aan, wat een extra dimensie aan het project toevoegt. Ook de uitgifte van aandelen in de pop-up shops is nieuw. Zo maken we het elk jaar een beetje groter en spannender.”

Behalve de gemeente ondersteunen ook lokale ondernemers het project. Joseph Kremer (voorzitter van Ondernemersvereniging Veendam Centraal), retro food ondernemer Marc Begeman, makelaar Rutger Nieuwold en supermarktmanager Wouter Boer adviseerden de leerlingen over ondernemerschap, inkoop, marketing en winkelinrichting.

In de raadzaal van het gemeentehuis presenteerden de teams hun project aan wethouder Schmaal, die enthousiast reageerde: “Als gemeente ondersteunen we dit project graag. Wie weet openen jullie over een paar jaar wel je eigen winkel in Veendam!”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal