Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verrassend Stadskanaal stevig op koers

Verrassend Stadskanaal (archief foto RTVS)

STADSKANAAL – Het draaiboek van Verrassend Stadskanaal staat stevig in de steigers. Een bomvol programma, voor en door de eigen inwoners, dat van 15 t/m 17 juni weer voor veel reuring zal zorgen.

Alle activiteiten (behalve de Knoalster Trail) zijn gratis toegankelijk en worden mogelijk gemaakt door sponsoring van lokale bedrijven, instellingen en de gemeente. Het bestuur van Verrassend Stadskanaal blikt met gepaste trots vooruit.

Op vrijdag 15 juni om 10:00 uur wordt het evenement officieel geopend op het Raadhuisplein. Een olympische parade van Kanaalster scholen symboliseert de pijlers van het evenement: verbinding met beweging, cultuur en elkaar. Daarna barst Go Sports los. Zo’n 1500 scholieren circuleren langs vijf uitdagende pleinen. Naast talloze sport- en spelactiviteiten is ook Theater Geert Teis een ‘plein’. Daar wordt een theaterstuk opgevoerd door lokale acteurs en musici, dat speciaal voor Go Sports is ontwikkeld.

Om 18:00 uur start de Knoalster Trail, een run van 6 of 10 km dwars door verschillende gebouwen in Stadskanaal. De deelnemende bedrijven worden beetje bij beetje onthuld, maar de run gaat in ieder geval door de Rabobank, Jumbo Froukje Sloot, Renault Schoon, Fysiotherapie Mantinghcentrum, Maarsheerd, Fox en zelfs dwars door een toernooi van SJS.

Op vrijdagavond verzamelt iedereen zich onder de gigantische ronde parachute op het Raadhuisplein voor een muziekavond met top 40 coverband ‘Straight on Stage’, gevolgd door Samantha Steenwijk (The Voice of Holland). De avond, die gratis toegankelijk is, wordt afgesloten door Q-Music Het Foute Uur.

Op zaterdag 16 juni staan door het hele centrum minipodia waarop lokaal talent speelt. Het grote podium is ’s middags onder andere voor The Colour TV’s en JerkBait. Vele attracties van Go Sports blijven in het centrum toegankelijk voor iedereen en er is een gratis pendeldienst naar het Pagefestival.

In de middag en het begin van de avond kunnen mensen lekkernijen proeven bij Stadskanaal Culinair. Ook hier weer lokale horecabedrijven die hun beste beentje voorzetten. De tafels zijn gedekt!

Zaterdagavond is voor FOX Outdoor, met DJ’s als Irwan, PartySquad en Billy the Kit. En verder, zoals dat in vaktermen heet, losgaan op female friendly billenshakers met Feestnation. Ook hier is de toegang gratis.

Op zondagmiddag 17 juni om 12:00 uur hopen we heel Stadskanaal te begroeten bij de gezamenlijke lunch aan de Hoofdstraat. Wij zetten tafels en stoelen neer, jullie schuiven aan met je picknickmandje. Overigens zijn hiervoor bij Jumbo Froukje Sloot goedkope lunchpakketten te bestellen. De langste lunchtafel van Europa staat in Stadskanaal!

Om 13:30 uur start de themamiddag ‘onze VADERdag’, met muziek van Gospel4U en Ralph van Manen mét band. Bij het publiek is Van Manen misschien niet zo bekend, maar zeker wel in de internationale muziekscene. Hij heeft liedjes geschreven voor onder meer het Eurovisiesongfestival, Danny de Munck, Willeke Alberti en L.A. The Voices. Een aanrader!

Het evenement wordt om 20:00 uur afgesloten met een spectaculair concert van een symfonieorkest bij de Eurobrug. Hiervoor komt het Groninger Studentenorkest Mira naar Stadskanaal. Het is vooral de bedoeling dat mensen met hun bootje komen, flesje wijn mee, blokje kaas. Maar je mag natuurlijk ook op de boulevard zitten. Neem een tuinstoel of picknickkleed mee. Ons eigen ‘Prinsengrachtconcert’.

Meer informatie is te vinden op de website www.verrassendstadskanaal.nl. Daar kunnen mensen zich ook opgeven voor de Knoalster Trail en de minipodia.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.