Direct naar de inhoud.

Beëdiging nieuwe wethouders Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Simon Deinum

VEENDAM – Met de beëdiging van vier wethouders heeft Veendam sinds maandagavond 28 mei een nieuw college van B en W gekregen. Burgemeester Sipke Swierstra beëdigde Henk Jan Schmaal (Gemeente Belangen), Bert Wierenga (VVD), Jaap Velema (D66) en Ans Grimbergen (PvdA) als wethouder. Schmaal is inmiddels sinds 2006 al wethouder, Wierenga sinds 2010 en Velema sinds 2014. De PvdA zat de afgelopen vier jaar in de oppositie. Met het aantreden van Schmaal, Wierenga en Grimbergen als wethouder komen nu in de gemeenteraad Bert Huizenga (GB), Ina Felder (VVD) en Vladimier Slor (PvdA).

Portefeuille 

Henk Jan Schmaal (Gemeentebelangen) heeft Financiën, Economische zaken en Sport in zijn portefeuille. Ans Grimbergen (PvdA) heeft Sociaal Domein, Jaap Velema (D66) Werk en inkomen, Onderwijs en Cultuur. Bert Wieringa (VVD) heeft Beheer groen en water en energietransitie.

De huidige coalitie heeft een absolute meerderheid in de raad met 13 van de 21 raadszetels. De oppositiepartijen gaven maandagavond aan ‘positief maar kritisch’ tegen de coalitie aan te kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-