Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks stelt Kamervragen over Treant

Refaja ziekenhuis (Foto: BJ Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – GroenLinks stelt namens de lokale afdelingen Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen vragen in de Tweede Kamer. Dit naar aanleiding van het voorgenomen besluit van Treant tot sluiting van de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde in ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal.

De afdelingen van GroenLinks in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen hebben de krachten gebundeld en gezamenlijk deze actie ondernomen. Corinne Ellemeet, GroenLinks Tweede Kamerlid, zal namens de lokale afdelingen deze vragen voorleggen aan de minister voor medische zorg: dhr. Bruno Bruins.
Eén van de vragen gaat onder andere over de invloed op leefbaarheid in de betrokken regio’s, als dit voorgenomen besluit wordt uitgevoerd.

GroenLinks vraagt of de minister deze zorg deelt en of hij bereid is hierover in gesprek te gaan met Treant. “Naast (deelname aan) lokale acties is het goed ook op andere niveaus gezamenlijke acties te ondernemen. Hoe meer signalen, hoe beter” aldus Catharina van Hien, fractievoorzitter van GL Hoogeveen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “GroenLinks stelt Kamervragen over Treant

  1. erica de vries

    Het is schandalig wat Treant doet .Hier komt het geld op de eerste plaats. Er moet winst worden gemaakt. De zorg komt op de tweede plaats. Het bestuur moet zich schamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.