Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zeer grote hennepkwekerij opgerold in Foxhol

Het gebouw met de Illegale hennepkwekerij – (foto: ingezonden)

FOXHOL – In het voormalige ‘leegstaande’ hoofdkantoor van Avebe aan de Avebeweg in Foxhol is maandagmorgen 4 juni een zeer grote hennepkwekerij opgerold. Bij de politieactie zijn zes mensen gearresteerd, onder wie drie in Foxhol. De politie kwam de kwekerij in Foxhol op het spoor na meerdere tips via Misdaad Anoniem. Er werd illegaal gas en stroom afgetapt. Het oude kantorengebouw stond al sinds 2012 leeg en was door Avebe verkocht.

Topje van de ijsberg

Volgens politie woordvoorders zag de kwekerij er zeer professioneel uit. Na schatting ging het om meer dan zesduizend planten. De illegale hennepkwekerij aan de Avebe-weg is hiermee de grootste wietplantage ooit opgerold in Groningen.

Er zijn ook op andere plekken invallen gedaan. Dat was onder meer in Burgum, Leeuwarden, Julianadorp, Den Helder en Dedemsvaart. Een woordvoerder spreekt van ‘het topje van een enorme ijsberg’. Burgemeester Rein Munniksma van de gemeente Midden-Groningen heeft het gebouw in Foxhol laten sluiten.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.