Direct naar de inhoud.

Vandalisme viert hoogtij in Borgerswold

  • door:
  • op:
Borgerswold – (F: B.J. Brinkman – RTV1)

VEENDAM – Lawaai overlast van hangjongeren met auto’s en brommers. Maar het kan nog erger. Gemeente ambtenaren ontdekten onlangs een hoeveelheid kapot glas en spijkers op het zandstrand bij het koetshuis.

De overlast loopt zo langzamerhand de spuigaten uit in het Veendammer recreatiegebied kopt het DvhN in haar krant. Op het zandstrand, in het gras maar ook in het water lagen spijkers en kapotte bierflesjes. De gemeente is lange tijd bezig geweest met het opruimen van de rotzooi en de levensgevaarlijke glasscherven. Vooral nu het zulk mooi weer is trekken veel gezinnen met jonge kinderen naar het strandje om verkoeling te zoeken.

Het vandalisme en de overlast is ook een klap in het gezicht van lokale ondernemers en de gemeente Veendam die al jaren proberen het Borgerswoldgebied beter op de kaart te zetten. Volgens de ondernemers is er veel geld gestoken in het opknappen van het natuurpark maar iedere keer gebeuren er weer rare dingen. Dat varieert van drugsgebruik tot crossen met auto’s en nu ook met slopen van houten bankjes en het opblazen van prullenbakken tot het gooien van glas en spijkers in het water.

Burgemeester Sipke Swierstra sprak vorige week nog van een ‘weerbarstig’ probleem. Hij zei dit tijdens de gemeenteraadsvergadering. Intussen spreken de Borgerswold ondernemers voor de zoveelste keer met gemeente Veendam en de politie over een strenge handhaving en het schoonmaken van het gebied.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal