Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verrassend Stadskanaal LIVE op TV

(Archief) Dorien doet verslag (F: RTV1)

STADSKANAAL – Vrijdag 15 juni om 10.00 uur is er de officiële opening van Verrassend Stadskanaal op het Raadhuisplein. Daarna begint Go Sports!  Go Sport is een onderdeel van Verrassend Stadskanaal. Ca 3000 scholieren van 10/-t/m 16 jaar zullen deze dag deelnemen aan spectaculaire activiteiten. De jongeren gaan kennismaken met verschillende sporten en verenigingen in de regio. Er zijn 5 verschillende pleinen met meer dan 70 activiteiten, waaronder defensie, de brandweer, waterballen en theater. Ga voor meer info naar de website van Go Sports.

Knoalster trail: Om in alle comfort de route te laten lopen, vertrekken de deelnemers in groepen van lopers die starten met tussenpozen van ongeveer 5 minuten. Er zullen per wave een bepaald aantal deelnemers starten. De eerste wave start om 18.00 uur. Er wordt 6, of 10 km afgelegd! De verkenningslopers gaan dwars door gebouwen en onontdekte plekken in Stadskanaal.

Stadskanaal LIVE: Vrijdagavond zal er worden gezongen en gedanst op het Raadhuisplein met optredens van Straight On Stage, Samantha Steenwijk, Qmusic ‘het foute uur’. Aanvang 20.30 uur en de entree is gratis!

Zaterdag 16 juni

Op het Raadhuisplein zijn foodstands en andere proeverijen te vinden. Maak kennis met de Kanaalster Horeca en heerlijke snacks! Fox Nightlife en Verrassend Stadskanaal geven samen een gigantisch feest. Deze zaterdagavond, FOX-avond op het Raadhuisplein! Op het podium zullen spectaculaire optredens te zien zijn van dj’s en streetacts.Het belooft een gekkenhuis te worden. De entree is gratis.

Zondag 17 juni

Langste lunchtafel van Stadskanaal. ‘Onze’ Vaderdag en Het Kanaalconcert: De langste lunchtafel van Europa staat zondag 17 juni aan de Hoofdstraat, tussen de Europalaan en de Menistenlaan. Tafels en stoelen staan klaar. Kom met uw eigen picknickmand en schuif aan. Iedereen is van harte welkom. Aanvang: 12:00 uur.

‘Onze’ Vaderdag

De zondagmiddag staat in het teken van Vaderdag en muziek. ’s Middags hebben kinderen de mogelijkheid om wat leuks voor vader te maken. Daarnaast zijn er diverse optredens van onder andere singer, songwriter en producer Ralph van Manen en de vocal band Gospel4U. Voor muziekliefhebbers is deze middag zeker een aanrader.

‘Prinsengrachtconcert’ op het Stadskanaal

Kom op zondag met je bootje naar de Eurobrug in Stadskanaal, om te genieten van het Groninger studentenorkest Mira. Dit is een compleet symfonieorkest en zij zullen werken van Rossini, Mahler en Mussorgsky spelen. Het concert begint om 20:00 uur en is de afsluiting van Verrassend Stadskanaal en onze eigen variatie op het ‘Prinsengrachtconcert’. Uiteraard kunt u ook gewoon op de wal gaan zitten. Speciaal voor de inwoners van Waterland worden twee bruggen die avond bediend: de brug die Stuurboord en Bakboord verbindt en de Gele Klap. Tijden waarop de bruggen bediend worden:18:30 – 19:00 uur en 21:30 – 22:00 uur. Een unieke belevenis die je niet mag missen. Voor meer informatie, zie www.verrassendstadskanaal.

Pagefestival (zaterdag en zondag)

Pagefestival – (F: RTV1)

Dit jaar voor de dertigste keer. Het Pagefestival, viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Ruim 270 bands dan wel solo-muzikanten, veel ook afkomstig uit de directe omgeving, hebben er op het podium gestaan in die periode aan de dag camping in het Pagedal. Pagefestival is inmiddels uitgegroeid tot een tweedaagse breed cultureel festival! U kunt genieten van: o.a. (straat-)theater voor jong en oud, een markt, foodtrucks, kinderactiviteiten (schilderijen van o.a. Pascal Bunk uit Stadskanaal), Speciaal dit jaar is de inrichting van een tentoonstelling “30 jaar Pagepop/Pagefestival”. In het scoutinggebouw. Zie voor programma: www.pagefestival.nl

RTV1

RTV1 de streekomroep voor de Veenkoloniën is op alle drie de dagen aanwezig met een radio en tv crew. De lokale omroep vrijwilligers hebben een eigen stand op het Raadhuisplein. Hier wordt o.a. een TV – casting georganiseerd voor geïnteresseerden. Ook zijn er prijzen te winnen en kun je lokale omroep van dichtbij meebeleven.

Televisie uitzendtijden

RTV1 gaat het evenement Verrassend Stadskanaal live uitzenden op televisie. Onze TV uitzendingen beginnen vrijdagavond om 18.00 uur met een impressie van de opening.

Op zaterdag zenden we sfeerbeelden en interviews uit tussen 12.00 uur en 00.00 uur.

Zondag kun je onze TV programma’s volgen tussen 12.00 uur en 21.00 uur met o.a. beelden van het Pagefestival.

Volg ons via facebook en twitter om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen tijdens Verrassend Stadskanaal. – RTV1 televisie kun je ontvangen op Ziggo 42 – KPN 1458 – SKV 25 of via www.rtveen.nl – 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.