Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Streekhistorisch Centrum vanaf 1 juli open

Streekhistorisch Centrum met watertoren. (F: RTVeen.nl

STADSKANAAL – Op zondag 1 juli is het Streekhistorisch Centrum open om te bezoeken. Gedurende de maanden mei tot oktober is het museum namelijk niet elk weekend, maar naast de doordeweekse dagen alleen de eerste zondag van de maand geopend.

Wat is er te zien?
Bezoek in het hoofdgebouw de vaste tentoonstelling over de ontwikkeling van de Kanaalstreek van veenmoeras tot moderne woonplaats. In de wisselkamer zijn voorwerpen uit de eigen collectie die te maken hebben met het onderwijs van vroeger tentoongesteld.

In het bijgebouw Huisje van Manning zijn de schilderijen van Geert Schreuder getiteld ‘Kolonisten aan het kanaal’ terug van weggeweest. Tien momenten uit de geschiedenis van de Kanaalstreek zijn door Geert in verf vastgelegd en verhalend verbeeld.

Daarnaast is er een kleine selectie te zien uit de collectie foto’s die het SHC onlangs ontving van de Rotary Stadskanaal. De foto’s werden gemaakt door ansichtkaartenuitgever JosPe uit Arnhem en tonen beelden van Stadskanaal uit de jaren 60.

De overige eerste zondagen van de maand vallen dit jaar op 1 juli, 5 augustus en 2 september.

Adres: Ceresstraat 2 Stadskanaal

Voor inlichtingen en groepsbezoek: 0599-612649

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.