Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

BuurtAED voor de Borgen en Vogelwijk gerealiseerd

STADSKANAAL – De actie die in mei is opgestart om een BuurtAED te realiseren voor de Borgen en Vogelwijk in Stadskanaal is geslaagd. Afgelopen vrijdag is de Philips AED geplaatst en in gebruik gesteld. Buurtbewoners zamelden in 14 dagen voldoende geld bij elkaar om de AED met beveiligde buitenkast te kunnen plaatsen. Initiatiefnemers Albert Kroeze en Rick Kupers zijn enorm trots dat het is gelukt en willen alle buurtbewoners die een bijdrage hebben geleverd hartelijk bedanken.

Arendshorst 42

Om de AED zo effectief mogelijk in te kunnen zetten is ervoor gekozen om de AED centraal voor de Borgen en Vogelwijk te plaatsen. De AED hangt aan de Arendshorst 42 in een verwarmde kast voorzien van een alarm en pincode. Deze pincode wordt door de alarmcentrale doorgegeven aan de burgerhulpverleners die de oproep krijgen om de AED te halen en daarmee naar het slachtoffer te gaan. Andere burgerhulpverleners krijgen de oproep om rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan om de reanimatie op te starten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.