Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

FC Emmen ambassadeur Freddie Pranger Memorial

(archieffoto) – SJS G1

STADSKANAAL – De kersverse eredivisionist FC Emmen wordt, in samenwerking met haar maatschappelijke stichting Naoberschap United, ambassadeur van de Freddie Pranger Memorial, het internationale G-voetbaltoernooi van voetbal vereniging SJS uit Stadskanaal. Op zaterdag 1 september wordt tijdens de openingsceremonie van het toernooi de samenwerking officieel bekrachtigd. FC Emmen zal die dag prominent aanwezig zijn met een aantal selectiespelers, de mascotte Sibi en zorgt dat elke speler een goed gevulde goodiebag ontvangt.

Maatschappelijke rol

FC Emmen en SJS zien de verbintenis als een logisch gevolg van haar maatschappelijke rol in de samenleving. FC Emmen draagt dat uit met de stichting Naoberschap United, terwijl SJS zich al jaren inzet voor het G-voetbal. Daarnaast vervult SJS een actieve rol in de Parkwijk in Stadskanaal, de wijk waar de zaterdagclub is gevestigd. FC Emmen stelt vanuit haar eigen netwerk, mensen, materieel en publiciteit beschikbaar om het evenement nog meer uitstraling te geven.

Naoberschap United

Sinds maart 2018 bundelt FC Emmen haar maatschappelijke activiteiten onder de noemer van stichting Naoberschap United. Met Naoberschap United wil FC Emmen activeren, verbinden en aanjagen. Maar het wil ook het bedrijfsleven de mogelijkheid geven om aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) te doen. Voetbal verbindt! Naoberschap United heeft zicht als doel gesteld maatschappelijke projecten te initiëren, aandacht te geven en te stimuleren door middel van het gebruik maken van de mogelijkheden en impact van FC Emmen. De maatschappelijke projecten Naoberschap United vallen onder een aantal thema’s die de kerndoelen aansluiten. De kerndoelen zijn; Jeugd & Gezondheid, Meedoen!, Op weg naar werk en Ondernemerschap & Innovatie. Deze kerndoelen sluiten perfect aan bij de zichtbare trends in het verzorgingsgebied van FC Emmen, zoals het G-voetbaltoernooi van SJS.

Freddie Pranger Memorial

De Freddie Pranger Memorial is een voetbaltoernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en wordt georganiseerd door vv SJS uit Stadskanaal. Het toernooi heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een van de grootste G-voetbaltoernooien in Nederland en is met afstand het grootste in het noorden. Er doen meer dan 300 G-voetballers mee uit Nederland, België en Duitsland. Het evenement vindt elk jaar op de eerste zaterdag van september. Dit jaar op 1 september. Naast ambassadeur FC Emmen zijn prominenten als Foppe de Haan, Ron Jans en Nelli Cooman lid van het aanbevelingscomité.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.