Direct naar de inhoud.

Melding vernielingen begraafplaats

VEENDAM – Er komen meldingen binnen van vernielingen en diefstal op begraafplaatsen in de gemeente Veendam. Er worden hekjes, sierletters op zerken en metalen voorwerpen met geweld verwijderd en meegenomen. Alleen al bij de Grote kerk in Veendam werden de afgelopen maanden zeker 74 graven geschonden.

Onacceptabel stelt de gemeente Veendam. Volgens een woordvoerder heeft grafschennis grote impact op de nabestaanden. Gemeente en politie gaan proberen te achterhalen wie verantwoordelijk is. Getuigen of mensen met tips worden dan ook opgeroepen zich te melden.

Vorig jaar waren er ook vernielingen op begraafplaatsen in Stadskanaal. De politie heeft toen intensief gezocht naar de dader(s). Dit bleken kinderen in de leeftijd van 10 jaar te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-