Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wedeka start proef als werk en leerbedrijf

STADSKANAAL – Bij wijze van proef start werkvoorzieningschap Wedeka de komende twee jaar een werk- en leerbedrijf. Na de proef wordt besloten of het hiermee doorgaat. Wedeka heeft momenteel ongeveer 1700 mensen met een beperking in dienst. Vanwege de nieuwe participatiewet zal dat aantal gaan dalen tot ongeveer 1000 mensen over tien jaar.

Directeur Grietje Kalfsbeek vertelt dat de nieuwe opzet als werk en leerbedrijf vier opleidingen gaat aanbieden voor werkzoekenden. Het gaat om opleidingen in de hout en bouw, schoonmaak en zorg, kringloop, en metaal en montage. De werkzoekenden die Wedeka schoolt en begeleidt komen allemaal via de sociale diensten Stadskanaal en Veendam. Deze gemeenten betalen ook mee aan de proef.

Gemeente Westerwolde doen niet mee, die ziet niets in de omvorming tot werk en leerbedrijf en neemt deel aan het ‘nieuwe’ werkbedrijf Afeer (voorheen Synergon). Hierin zitten ook de gemeenten Pekela en Oldambt.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

2 Reacties op “Wedeka start proef als werk en leerbedrijf

  1. Iemand met perbeperking die komt niet eens meer in dienst bij wedeka in stadsksnaal,
    Er worden te veel mensen aan genomen die voor 100 % bij een gewone baas kan werken, en mensen met een perberking die worden op straat gezet…

  2. werk nog voor wedeka Bv .had heb een half jaar contract .heb geen perberking of wat dan ook .maar nu deze der Door komt kan ik en andere collega ook een collega die via een uitzendbureau werkt .word onze contract niet verlengd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.