Direct naar de inhoud.

De Vakantie Voorleestent in Oost-Groningen

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Deze zomer trekken de bibliotheken in Oost-Groningen de wijk in. In Veendam, Stadskanaal, Musselkanaal, Oude Pekela en Ter Apel zet Biblionet Groningen de Vakantie Voorleestent op.

In de Vakantie Voorleestent wordt voorgelezen en doen we spelletjes. Kinderen en ouders kunnen er tevens de leukste (voor)leesboeken lenen. Een bezoekje aan de Vakantie Voorleestent is helemaal gratis en ook gezinnen uit andere wijken zijn van harte welkom! Met de Vakantie Voorleestent wil Biblionet Groningen het (voor)lezen in de zomer stimuleren.

Veendam
Samen met kinderopvang Meander en kindercentrum Hoi Pippeloi is Bibliotheek Veendam voor het derde jaar op rij met een voorlees- en spelprogramma te vinden in de wijken Noord en Sorghvliet. Zes weken lang staat de tent op een vaste avond, tijd en locatie in beide wijken.
Op de dinsdagavond staat de Bibliotheek samen met kinderopvang Meander, van 18.30 uur tot 19.30 uur, ter hoogte van OBS de Noorderbreedte in plan Noord. Op de woensdagavond wordt samen met kindercentrum Hoi Pippeloi de wijk Sorghvliet bezocht. Van 18.30 uur tot 19.30 uur kunnen kinderen en ouders de tent bezoeken bij OBS de Viermaster.

• Dinsdag 24, 31 juli & 7, 14, 21 en 28 augustus van 18.30 – 19.30 uur
OBS de Noorderbreedte (Meezenbroekstraat), Veendam
• Woensdag 25 juli & 1, 8, 15 en 22 augustus van 18.30 – 19.30 uur
OBS de Viermaster (Lauwers), Veendam

Stadskanaal en Musselkanaal
In de eerste week van de zomervakantie staat Biblionet Groningen op 4 locaties in de gemeente Stadskanaal. Bij de Vakantie Voorleestent gaan de medewerkers van de Bibliotheek voorlezen, spelletjes doen en knutselen!

• Dinsdag 24 juli van 10.30 – 12.00 uur Stadskanaal Noord, basketbalveld Iepenlaan – Esdoornstraat
• Woensdag 25 juli van 10.30 – 12.00 uur Musselkanaal, tegenover Small Steps aan de Badstraat
• Woensdag 25 juli van 14.00 – 15.30 uur Stadskanaal Plan ter Maars, speeltuin Korenberg/Grootakkers
• Donderdag 26 juli van 10.30 – 12.00 uur Stadskanaal Cereswijk, De Stobbe

Oude Pekela
Woensdag 8 augustus vind je de Vakantie Voorleestent bij de kinderboerderij in Oude Pekela. Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen luisteren, spelen en dieren bekijken bij de kinderboerderij. Ook de waterglijbaan ligt voor je klaar! Je vindt de Kinderboerderij aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela.

Ter Apel
In de laatste vakantieweek staat de Vakantie Voorleestent in Ter Apel. Samen met kindercentrum Kiekeboe en buurt- en speeltuinvereniging Troapel zet de Bibliotheek op woensdag 29 augustus de Voorleestent op in speeltuin Troapel. Van 16.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen genieten van een voorleesverhaal en meedoen aan leuke spellen. Je vindt speeltuin Troapel aan de Robert Kochstraat/Rontgenstraat in Ter Apel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-