Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sproeiverbod in deel Veenkoloniën

zonnig, warm en droog weertype – (F: RTV1)

WEERBERICHT – Waterschap Hunze en Aa’s stelt vanwege de (aanhoudende) droogte een beregeningsverbod in voor een deel van de Veenkoloniën. Het verbod is voor het Drentse gedeelte van de Veenkoloniën en gaat tot de provinciegrens met Groningen. Boeren en landbouwers in dat gebied mogen vanaf dinsdag 17 juli overdag niet meer beregenen. De droogte teistert onze regio nu al bijna anderhalve maand.

40 graden

Volgens waterschap Noorderzijlvest is er nog wel voldoende grondwater beschikbaar in Groningen, dus hier geen verbod. Maar dat kan spoedig veranderen want meteorologen voorspellen aanhoudende droogte met zeer hoge temperaturen. In een van de weermodellen gaat de temperatuur zelfs omhoog tot 40 – 42  graden eind juli.

Actueel weerbeeld

Ook vandaag is het wederom warm met 29 graden. Vanaf dinsdag 17 juli tot en met het weekeinde iets meer bewolking bij een temperatuur van 25 tot 26  graden Celcius. De kans op een regenbui blijft echter zeer klein.

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.