Direct naar de inhoud.

Studenten vergroten leefbaarheid omgeving

  • door:
  • op:
Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal met daarop de bankjes

STADSKANAAL – Om de leefbaarheid in de gemeente Stadskanaal te vergroten zijn Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal, gemeente Stadskanaal en wooncorporatie Lefier de samenwerking aangegaan voor het plaatsen van bankjes die door studenten zijn ontwikkeld. Studenten van Noorderpoort werden uitgedaagd om een ‘ultiem bankje’ te ontwerpen voor op het schoolplein. Dit ontwerp viel dusdanig in de smaak dat de gemeente Stadskanaal en Lefier aangegeven hebben ook enkele bankjes in projecten te willen plaatsen.

Wedstrijd
Afgelopen jaar zijn de studenten van Noorderpoort voor een uitdaging gesteld: ontwerp een ‘hufterproof’ en flexibel in te zetten bankje, die kan worden gebruikt voor het nieuwe schoolplein van de school. Uit 36 ontwerpen heeft een jury drie ontwerpen gekozen die vervolgens verder werden uitgewerkt. Het winnende bankje heeft inmiddels een plek gekregen op het nieuwe schoolplein.

Feestelijke onthulling
Naast de plaatsing van het bankje op het schoolplein, hebben ook de gemeente Stadskanaal en Lefier interesse getoond in het bankje en gelijk enkele exemplaren besteld. De eerste twee bankjes worden op woensdag 18 juli om 16.00 uur onthuld bij de nieuwe jeu-de-boulesbaan van de Drouwenerhof in Stadskanaal, in samenwerking met Cosis. Ook staat de plaatsing van bankjes in Musselkanaal, Onstwedde, Maarsveld en Maarswold op de planning.

Mooie samenwerking
De studenten van Noorderpoort, de gemeente Stadskanaal en Lefier plaatsen de bankjes gezamenlijk. Gemeente Stadskanaal is blij met deze nieuwe verfraaiing in haar wijken en dorpen en trots op de manier waarop het tot stand is gekomen. De partijen kijken terug op een mooie samenwerking waar ze middels een feestelijke handeling bij stil willen staan. Een moment waarbij jongeren, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking samenwerken. Als dat geen leefbaarheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-