Direct naar de inhoud.

Zomerwarmte blijft voorlopig voortduren

WEERONLINE – Het zomerse weer met flinke zonnige perioden en hoge temperaturen, maakt in het weekend plaats voor een mix van stapelwolken en zon en iets lagere maxima van 22 tot 26 graden. Vrijdag, wanneer de scholen in het noorden officieel hun deuren sluiten, is het zomers met op veel plaatsen 26 graden. Op de Wadden en aan de westkust is het 23-25 graden.
Zondag is het in het noorden en westen ongeveer 22 tot 24 graden en in het zuiden van ons land 25 tot 26 graden. Het is wisselend bewolkt met vooral zaterdag kans op een kleine bui.
Tropisch
Na het weekend wordt het opnieuw flink warmer met op woensdag 25 juli aan de kust en in het noorden 25 tot 28 graden. In het binnenland is kans op tropische waarden van 30 graden. De zon schijnt vaak en het blijft meestal droog. Met de hitte kunnen meren en plassen verkoeling brengen. Lokaal komt blauwalg voor, maar op de meeste plaatsen is de waterkwaliteit goed. Ook de dagen hierna lijken zomers te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-