Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PMD-container inzet voor betere afvalscheiding

Gemeentehuis B-O in Exloo

BORGER -ODOORN – Alle huishoudens in Borger-Odoorn ontvangen nog deze maand een zogeheten PMD-container voor verpakkingsafval. De gemeente B-O levert hiermee een bijdrage aan een duurzamere samenleving, want de container maakt het scheiden van afval gemakkelijker.

Raadslid Roelof Tuin lanceerde enige tijd geleden het idee voor het invoeren van de PMDcontainer met een motie in de gemeenteraad. Met succes, want donderdag 19 juli kon Tuin zijn eigen PMD-container in ontvangst nemen. Wethouder Freek Buijtelaar heeft samen met DVL Milieu deze afgeleverd aan zijn woonadres in Valthermond.

Tevreden

Buijtelaar is tevreden over de duurzame instelling van de inwoners van zijn gemeente, maar levert ook graag zelf een bijdrage: “We zien dat het steeds beter gaat met de afvalscheiding. En dat willen we blijven stimuleren. Daarom ben ik blij dat we met de PMD-container het nog gemakkelijker kunnen maken voor onze inwoners. Ook omdat het gaat om het bevorderen van de duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel van de waarden die wij nastreven als Cittaslowgemeente. Dat laten we ook zien met het opvallende oranje logo van Cittaslow op de deksel met de slogan ‘Samen zijn we duurzaam!’

In de periode tussen 16 en 27 juli ontvangen ongeveer 11.000 huishoudens in Borger-Odoorn hun PMD-container. De gemeente verwacht dat de invoering van de PMD-container de resultaten van de afvalscheiding gunstig zal beïnvloeden.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.