Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Volledig pijnvrij na nieuwe knie

EMMEN – Bertus Menzen (69) woont onder de rook van Emmen, maar zijn knieoperatie vond plaats in Hoogeveen. Die extra reistijd vormde geen enkel probleem. ‘Naar het Scheper ben ik een kwartier onderweg, Bethesda is een half uurtje. Waar hebben we het over?’, vraagt hij zich hardop af. ‘We zijn in Nederland verwend met al die ziekenhuizen om de hoek, er wordt veel te veel geklaagd.’

Het heeft ‘even’ geduurd voordat de inwoner van Klazienaveen aan de medische bel trok. Menzen kampte tien jaar lang met pijn in zijn knieën, 24 uur per dag. ‘Als ik ging tennissen, nam ik eerst een paracetamol. En traplopen ging helemaal niet meer.’ De pijn wende nooit, maar klagen staat niet in zijn woordenboek. ‘Ik hou niet van gezeur.’

Enorme opluchting

Eind vorig jaar trok hij de stoute schoenen aan en meldde zich via zijn huisarts op de poli Orthopedie van ziekenhuislocatie Scheper. Uit de MRI-scan bleek dat het kraakbeen in zijn knieën volledig was verdwenen. Begin april kreeg Menzen in ziekenhuislocatie Bethesda een nieuwe prothese in zijn rechterknie. Amper een uur na de operatie liep hij – onder begeleiding van de fysiotherapeut – al over de verpleegafdeling. ‘Ik had geen centje pijn meer, dat was een enorme opluchting.’

Behulpzaam

Menzen heeft zijn verblijf in Bethesda als zeer plezierig ervaren. ‘Iedereen was vriendelijk en behulpzaam en het eten was prima. Het was net alsof ik thuis was.’ Daags na zijn operatie mocht Menzen weer naar huis, waar hij hard werkte aan zijn herstel. Hij begon met traplopen en na enkele weken stapte hij weer op de fiets. ‘Ik heb afgelopen zondag nog zeventig kilometer gefietst’, klinkt het trots. Ook is hij vaker én langer op de tennisbaan te vinden. ‘Ik ben volledig pijnvrij, dit is een verademing.’

Fotobijschrift: Bertus Menzen na zijn knieoperatie: ‘Ik ben volledig pijnvrij, dit is een verademing.’ (Foto: Bianca Verhoef)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.