Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Seton neemt afstand van bedreiging aan windboeren

(F: Gemeente Borger Odoorn)

BORGER ODOORN – Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn neemt scherp afstand van de dreigbrieven die onlangs naar windboeren zijn gestuurd.

“Ik kan me voorstellen dat inwoners van de Veenkoloniën bezwaar hebben tegen de windmolens, en ik weet uit eigen ervaring dat dit mensen diep raakt. Maar ik heb geen enkel begrip voor individuen die denken het recht in eigen hand te kunnen nemen door windboeren, hun families of hun bezittingen te bedreigen. In het veen zijn we recht voor z’n raap, maar we blijven van anderen af. Bedreigingen zijn in geen enkele omstandigheid goed te praten,” aldus de burgemeester.

Het politieonderzoek met betrekking tot de dreigbrieven richt zich met name op een kleine, radicale kern van tegenstanders. Seton: “Ik ben ervan overtuigd dat de meeste inwoners net als ik helemaal geen begrip hebben voor dergelijke acties. Zeker nu de uitvoering van de windmolenplannen dichterbij komt is het juist van belang om met elkaar in gesprek te blijven. Daar ga ik de komende maanden in het gebied ook een vervolg aan geven, met voor- en tegenstanders. Je van elkaar verwijderen gaat geen oplossing bieden.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.