Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

500e vaarrecreant in Veendam

VEENDAM – Maandagmiddag werd het 500ste pleziervaartuig van 2018 in Veendam verwelkomt door burgemeester Sipke Swierstra.

Bertus Hanenburg (65) havenmeester- brugwachter bij de gemeente Veendam mocht de voor de allerlaatste keer de 500e vaarrecreant binnen laten in de sluis aan de Molenstreek in Veendam. Circa 12 jaar lang was Hanenburg als havenmeester en brugwachter aangesteld om de 4 sluizen en 34 bruggen te bedienen tussen Veendam en Bareveld. Burgemeester Sipke Swierstra overhandigde Hanenburg een fraai boeket bloemen voor zijn inzet.

Pensioen

Hanenburg zal het missen, ik heb mij altijd 7 dagen per week, 24 uur per dag ingezet om de vaarrecreant een zo perfect mogelijk bezoek aan Veendam te bezorgen met service hoog in het vaandel. “Daarbij heb ik mooie contacten opgebouwd” en Veendam gepromoot aldus Hanenburg.

Volgend jaar oktober gaat hij na een dienstverband van 38 jaar officieel met pensioen, “tot die tijd doe ik nog andere klussen en werk ik rustig naar mijn pensioen toe” aldus Hanenburg die opgevolgd wordt door John Wallinga.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.