Direct naar de inhoud.

Bewoners nemen ‘gepast’ afscheid AZC Musselkanaal

  • door:
  • op:

MUSSELKANAAL – Woensdagmiddag 25 juli werd er afscheid genomen van het AZC Musselkanaal middels een gezellig samenzijn tussen AZC bewoners en inwoners uit de buurt. Vestigingsmanager Gerwin Jobing opende de middag met een terugblik.

Vijfentwintig jaar geleden kwamen de eerste ’13’ asielzoekers binnen. In deze afgelopen vijfentwintig jaar zijn er uiteindelijk tegen de 10.000 bewoners geweest. Op enkele kleine incidenten na is het altijd rustig geweest en hebben de AZC bewoners, samen met de inwoners van Musselkanaal, het goed met elkaar kunnen vinden. In de zomervakantie zullen eerst de gezinnen met kinderen verhuizen naar elders, daarna de anderen, in het najaar sluit dan het AZC.

De middag werd gevuld met bijdrage van jongeren uit het AZC en na enkele schetsjes en muziek, kwam ‘Michael Jackson’ met zijn koor het lied zingen ‘We are the world’. De bewoners hadden ook veel lekkernij gemaakt, waar iedereen van kon smullen. Een samenzijn met een ‘gepast’ afscheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-