Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente schiet zwembad De Zwaoi te hulp

(F: facebook)

BORGER – Na een constructief overleg met het bestuur van zwembad De Zwaoi, kan wethouder Niek Wind de medewerkers geruststellen. De gemeente garandeert de uitbetaling van de salarissen voor dit zwemseizoen.

Deze week verscheen een noodroep van het zwembad De Zwaoi in Valthermond in het Dagblad van het Noorden. Diverse tegenslagen veroorzaakten hoge kostenposten, waardoor het zwembad in geldnood is gekomen.

Wethouder Wind kon de onrust onder de medewerkers van het bad wegnemen: “Wij begrijpen de nijpende situatie die bij De Zwaoi is ontstaan en nemen in ieder geval de uitbetaling van de salarissen voor onze rekening.

Daarnaast gaan we ook kijken naar een efficiënte aanpak van noodzakelijk onderhoud. In het kader van de verzelfstandiging, die nu speelt, betrekken we hierbij de drie buitenzwembaden in onze gemeente. Deze stap zetten we echter pas na het seizoen als we verder zijn gevorderd in het traject.

Voor nu helpen we De Zwaoi uit de brand. Want met dit mooie weer moet het zwembad voor iedereen een fijne plek zijn!”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.