Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fonteinen in Veendam staan uit

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De gemeente Veendam heeft alle fonteinen in haar gemeente voorlopig droog gelegd. Door het zeer warme weer bestaat de vrees dat mensen met een wat lagere weerstand besmet kunnen raken met de legionellabacterie.

De legionellabacterie komt voor in grond- en leidingwater, maar in zulke kleine aantallen dat de bacterie onschadelijk is. Als het water warmer wordt dan 25 graden, kan de bacterie zich flink vermenigvuldigen en vatbare mensen besmetten. Dat kan een ernstige longontsteking tot gevolg hebben.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.