Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Enkele zwemplassen weer veilig

Archieffoto zwemplas (F: RTV1)

BORGER – Er kan weer veilig gezwommen worden in de zwemplassen Bargerhoek en Hunzedal. Deze plassen hadden een negatief zwemadvies om in te zwemmen, maar na gehouden metingen door de waterschappen Vechtstromen en Aa en Hunze zijn deze weer veilig gebleken.

Er kan ook weer veilig gezwommen worden in de Grote Rietplas, locatie Parc Sandur.

Voor de Grote Rietplas locatie Ruimzicht is het negatieve zwemadvies nog van kracht. Hier is een te hoge concentratie van de bacteriën aangetroffen. Als u het water van Ruimzicht ingaat, kunt u last krijgen van maag- en darmklachten. De klachten kunnen zijn maagkramp, misselijkheid, braken, koorts en diarree. Deze bacteriën zijn niet met het oog waarneembaar.

Meer informatie over de actuele waterkwaliteit van deze en andere zwemplassen kunt u vinden op: www.zwemwater.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.