Direct naar de inhoud.

Studenten ervaren gevaar van afleiding op de fiets

  • door:
  • op:
Studenten KEI-week doen ervaring op

GRONINGEN – Appen, bellen of muziek luisteren op de fiets. Niet iedereen weet voldoende wat de gevaren hiervan zijn. Groningse studenten konden tijdens de KEI-week een ritje maken op de 3D Afleiding Bike en dat zo zelf ervaren. Deze speciale fiets is een primeur in Nederland.

Afleiding in het verkeer
De 3D Afleiding Bike maakt deel uit van de campagne ‘Groen Licht Groningen’ waarin aandacht wordt gevraagd voor de verkeersveiligheid in de provincie Groningen. Eén van de speerpunten van de campagne is afleiding in het verkeer. Op de fiets krijgen deelnemers in een Virtual Reality-wereld door middel van een Oculus Rift-bril de kans om zelf te ervaren wat het effect is van afleiding op de fiets. Doordat ze het zelf ervaren, is de kans het grootst dat ze in het vervolg bijvoorbeeld hun telefoon op stil zetten op fiets. De 3D Afleiding Bike is speciaal voor deze campagne ontwikkeld door Responsible Young Drivers.

KEI-week
Kersverse Groningse studenten konden tijdens de start van de introductieweek deze nieuwe fiets uitproberen. Student Hannah mocht de fiets als eerste testen: “Ik zie nu pas hoe gevaarlijk het is om te appen op de fiets, dat ga ik dus niet meer doen. Ik ben best vaak gebotst tijdens dit ritje.” Ook de organisatoren van de KEI-week dragen graag bij aan bewustwording van veiligheid in het verkeer: “Wij vinden het heel belangrijk dat studenten iedere dag weer veilig thuiskomen. Doordat ze op hun eerste dag als student meteen de gevaren van afleiding op de fiets ervaren, hopen we dat ze dit hun hele studietijd (en daarna) meenemen.”, aldus Marc Boels, voorzitter Stichting KEI.

‘Ik ga voor Groen Licht!’
Het campagneteam van Groen Licht Groningen zet zich in voor een verkeersveiliger Groningen. Dit doen ze door Groningers bewuster te maken van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden.

Campagne Groen Licht Groningen
Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal