Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vissers vangen granaat uit de 2e wereldoorlog

Foto: Peter Panneman

DROUWENERMOND – Magneetvissers hebben vrijdagochtend bij Drouwenermond een explosief uit het water gevist. Het ging om een Duitse granaat afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog aldus de politie aan RTV Noord.

De vindplaats van de granaat lag vlak naast de rails van museumspoorlijn STAR onder de spoorbrug in het water. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen om de granaat onschadelijk te maken. Het is wel vaker dat oude explosieven uit de oorlog worden gevonden. Maar dat is meest op een aardappelveld.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.