Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal zwaar teleurgesteld in besluit Treant

Refaja sluit kindergeneeskunde en verloskunde

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal is zwaar teleurgesteld over het besluit van Treant om kindergeneeskunde en verloskunde definitief te concentreren in Emmen. De gemeente Stadskanaal is ook erg bezorgd over de gevolgen van deze sluiting van deze afdelingen in het Refaja ziekenhuis.

Niet bij neerleggen

Gesprekken met Treant hebben niet kunnen voorkomen dat de klinische kindergeneeskunde en de klinische verloskunde vanaf 13 september wordt verplaatst naar Emmen. Wethouder Lian Veenstra: ‘Dit is slecht voor de 80.000 inwoners van onze regio. De reistijd van patiënten die dringend zorg nodig hebben, neemt toe. En daarmee de kans op gevaarlijke situaties. En ook voor familie en vrienden zal een bezoek langere reistijd met zich meebrengen. We leggen ons daarom niet zomaar neer bij het definitieve karakter van deze beslissing en willen een betere oplossing voor de lange termijn’.

Werkgelegenheid

Ook is de gemeente bang voor de werkgelegenheid en een verslechtering van de regio als aantrekkelijke vestigingsplaats. Daarom brengt ze dit najaar organisaties en instellingen samen om een goed en realistisch scenario voor goede zorg in de regio te ontwikkelen. Veenstra: ’We zijn er van overtuigd dat het beter kan dan de regiovisie van Treant. Zorg gaat over mensen en over de leefbaarheid van een gebied. Dit staat onder druk en zal anders moeten worden georganiseerd. Maar dat doe je niet door er alleen bedrijfsmatig naar te blijven kijken maar door de samenwerking te zoeken. We geven het dan ook niet op en zullen met een brede visie voor de zorg in ons gebied komen. Klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde in ons Refaja zijn wat ons betreft een onderdeel van dit scenario.’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.