Direct naar de inhoud.

RTV1 start 3e FM zender op 106.2 FM

Antennes plaatsen RTV1

RTV1 – Streekomroep RTV1 gaat op 1 september een derde FM zender aanzetten. De zender wordt de verbindende (ether)schakel op 106.2 FM tussen Stadskanaal en Veendam. Met Agentschap Telecom is gekeken naar de beste mogelijkheid om het hele doelgebied optimaal te voorzien van voldoende en goede etherdekking. Daarnaast kunnen de drie FM zenders elkaar rechtstreeks aansturen.

FM dekking

De FM frequentie 106.2 FM gaat uitzenden vanuit Stadskanaal met antennerichting Veendam (over Nieuwe Pekela heen ). Op deze manier wordt de ontvangst in Alteveer, Zuidwending en Ommelanderwijk een stuk verbeterd.

Tijdelijke onderbreking

RTV1 gaat op zaterdag 1 september deze nieuwe FM zender configureren. Omdat er gelijktijdig ook ‘audioprocessor’ en ‘straalzender’ aanpassingen worden gedaan kunnen die dag onze (ether)uitzendingen af en toe wegvallen. Na deze aanpassingen kun je RTV1 in de ether horen op 105.3 FM, 106.9 FM en de 106.2 FM. Het omschakelen op je autoradio gaat hierna vanzelf mocht je van Veendam naar Stadskanaal of omgekeerd rijden. Onze analoge en digitale kabelfrequenties blijven ongewijzigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-