Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwkomers ondertekenen participatieverklaring

Goziena Brongers

Loco burgemeester Goziena Brongers (F: Purisa)

STADSKANAAL – donderdag 30 augustus ondertekenen de eerste nieuwkomers in bijzijn van locoburgemeester Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal hun participatieverklaring tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Vluchtelingenwerk Noord Nederland (VWNN).

Sinds juni volgen 15 deelnemers, 10 uit Stadskanaal en 5 uit Veendam en Pekela, het traject participatieverklaringstraject. Het traject is een verplicht onderdeel van het inburgeringsexamen voor iedereen die op of na 1 oktober 2017 inburgeringsplichtig is geworden. De lessen zijn verzorgd door Vluchtelingenwerk Stadskanaal in opdracht van de gemeente Stadskanaal.

Met het ondertekenen van de participatieverklaring tonen nieuwkomers hun betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving en hun bereidheid om daar actief aan bij te dragen. Het traject bestaat uit 5 bijeenkomsten waar het belang van integratie in de Nederlandse samenleving wordt benadrukt. De verklaring heeft betrekking op de basisprincipes van onze Nederlandse samenleving. Begrippen als vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit staan daarin centraal.

Het traject is ook bedoeld om de nieuwkomers welkom te heten en een band tot stand te brengen tussen de nieuwkomer, de gemeente en de Nederlandse samenleving. De nieuwkomers worden wegwijs gemaakt in Nederland, de gemeente en in de beschikbare voorzieningen voor een snelle inburgering en integratie van onder andere maatschappelijke organisaties en culturele instellingen. Ook worden ze geïnformeerd en weerbaar gemaakt tegen misbruik en uitbuiting.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.