Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Grimbergen opent Week van de Alfabetisering

Grimbergen en Asscher in onderonsje – Archieffoto: Peter Panneman

VEENDAM – Van maandag 3 september 2018 tot en met zondag 9 september 2018 organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering. Wethouder Ans Grimbergen (PvdA) opent die week in Veendam op dinsdag 4 september door het brengen van een letter per bakfiets bij het Taalhuis. Op deze blanco letter kan iedereen op een gekleurd memoblaadje zijn of haar persoonlijke boodschap plakken. Het Taalhuis zit gevestigd in de bibliotheek in Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn.

In de Week van de Alfabetisering worden er in Veendam verschillende activiteiten georganiseerd. Op dinsdag 4 september 2018 kan men puzzels oplossen en taalspellen in de bibliotheek van Veendam doen. Op woensdag 5 september 2018 staat de letter bij Compaen. Compaen gaat een spannend verhaal voorlezen aan de peuters van Peuterspeelzaal Sleuteltje in Wildervank. Op donderdag 6 september 2018 staat de letter bij het Noorderpoort in Veendam. De cursisten bedenken dan zoveel mogelijk woorden die met deze letter beginnen. Vervolgens worden alle letters uit de provincie naar het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat in Groningen gebracht. Alle letters samen vormen een woord.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast kunnen zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. De Stichting Lezen & Schrijven wil dit met de Week van de Alfabetisering onder de aandacht brengen met als thema: ‘Samen gaan we voor een geletterd Nederland!’

Wilt u meer weten over de Week van de Alfabetisering? U kunt de informatie vinden op: www.weekvandealfabetisering.nl

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.