Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Afgelopen zaterdagmiddag reikte burgemeester Sipke Swierstra vier Koninklijke onderscheidingen uit in de gemeente Veendam. De ontvangers van deze onderscheiding zijn lid van de vrijwillige brandweer in Veendam. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt op de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam. De onderscheidingen werden uitgereikt aan de heren E.J. Roelfsema, H. Hofman, K.E. Mulder en M.R. Jalving. Ook werd er afscheid genomen van Gert-jan Smid en Gert Messchendorp die beide na 18 jaar als manschap B het voor gezien houden.

Engel Jan Roelfsema
De heer Roelfsema zet zich sinds 1983 in voor de veiligheid van de burgers van Veendam als vrijwilliger van de bluseenheid Veendam. Daarvoor was hij al actief bij de bedrijfsbrandweer van Avebe. De heer Roelfsema heeft gedurende ruim 35 jaren gefunctioneerd als een volledig opgeleid en allround brandweerman. De heer Roelfsema vervulde de functies van bevelvoerder, manschap en verkenner gevaarlijke stoffen. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Roelfsema application manager SAP bij AVEBE.

Henk Hofman
De heer Hofman zet zich sinds 1987 in voor de veiligheid van de burgers van Veendam als vrijwilliger van de bluseenheid Veendam. De heer Hofman heeft gedurende ruim 30 jaren gefunctioneerd als een volledig opgeleid en allround brandweerman en vervulde de functie van manschap. In 2011 is hij bevorderd tot hoofdbrandwacht. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Hofman zelfstandig ondernemer in de witgoedsector.

Klaas Mulder
De heer Mulder zet zich sinds 1976 in voor de veiligheid van de burgers van Veendam als vrijwilliger van de bluseenheid Veendam. Hij heeft gedurende ruim 42 jaar gefunctioneerd als een volledig opgeleid en allround brandweerman. Hij vervulde functies als Bevelvoerder, manschap en instructeur. Ook was hij betrokken bij de bedrijfsbrandweer van Nippon Electric Glass waar hij nog steeds werkzaam is.

Marcel Jalving
De heer Jalving zet zich sinds 1987 in voor de veiligheid van de burgers van Veendam als vrijwilliger van de bluseenheid Veendam. De heer Jalving heeft gedurende ruim 30 jaren gefunctioneerd als een volledig opgeleid en allround brandweerman met als functie Bevelvoerder en manschap. In de periode 1 juli 2014 tot en met 31 december 2016 heeft hij ook een aanstelling als opstapper bij de 24 uurs dienst in Groningen gehad. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Jalving chef-kok bij Zorggroep Meander.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.