Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Parkwijkschool krijgt na verbouwing nieuwe bestemming

.

STADSKANAAL – De voormalige Parkwijkschool wordt vanaf begin september verbouwd en krijgt een nieuwe functie. Na de verbouwing biedt het gebouw onderdak aan Cosis, Vluchtelingenwerk Stadskanaal, het Rode Kruis, Zorgroep Meander en Welstad. Wijkbewoners kunnen op donderdag 6 september vanaf 19.00 uur in de Parkwijkschool meer informatie krijgen over de invulling van het gebouw.

Het schoolgebouw aan de Burgemeester van Sevenhovenstraat is eigendom van de gemeente Stadskanaal en altijd goed onderhouden door het schoolbestuur (OPRON). De technische staat van het gebouw biedt dan ook voldoende basis om het voor de komende 10 tot 15 jaar duurzaam operationeel te houden.

Het vernieuwde gebouw zal gebruikt worden voor allerlei activiteiten. Cosis gaat er haar dagbestedings- en wijkactiviteiten onderbrengen en Zorgroep Meander zal een lokaal gebruiken voor dagbesteding voor ouderen. Ook Welstad maakt, voor kinderactiviteiten na schooltijd, gebruik van een lokaal. Daarnaast zullen het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Stadskanaal er kantoor- en spreekruimten inrichten.

Naar verwachting wordt het gebouw medio november opgeleverd en kunnen de eerste gebruikers er die maand in.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.