Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vakbond in actie voor AOW en goed Pensioen

Foto: FNV

GRONINGEN – Zaterdag 8 september voert de FNV landelijk actie voor een goed pensioen. In een fatsoenlijk land als Nederland moet iedereen op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen, aldus het FNV.

Vorige week maakte FNV- vicevoorzitter Tuur Elzinga het kabinet duidelijk dat de grootste vakbond niet zal wijken als het om de pensioenen gaat. Een goed pensioen betekent dat je op tijd moet kunnen stoppen met werken (66 jaar) en dan moet kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen, voor iedereen, óók Flex en ZZP. “We kunnen pas een akkoord sluiten als op alle onderdelen overeenstemming is. Het enige signaal dat minister Koolmees geeft, is dat mensen toch langer moeten doorwerken. Prinsjesdag nadert. Het is nú tijd om iets te doen.”

De belangrijkste punten van de vakbond(en):

1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 jaar en schrap de fiscale boete op eerder stoppen;
2. Regel indexatie (aanpassing aan de prijzen) voor elke generatie;
3. Bied een pensioen voor iedereen, ook voor flex en zzp.

De demonstratie wordt in Amsterdam gehouden op het Beursplein vanaf 12.00 uur. FNV leden krijgen een gratis treinkaartje.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Vakbond in actie voor AOW en goed Pensioen

 1. Ik werk al vanaf 16 jaar en wordt nu 65 dus werk al 49 jaar.
  Bevries de AOW op 66 jaar dan heb ik al 50 jaar gewerkt wanneer ik met AOW zou gaan.
  Iedereen geboren in 1953 is altijd al overal de pineut mee geweest financieel gezien.

 2. Dit beleid, is bizar. Maar de politiek en de pensioenfondsen stelen collectief. En vergeet de banken niet.
  Ook ik heb vanaf 16 jaar gewerkt..48 h. per week.Vier avonden in de week naar school. 9 á 10 maanden per jaar.
  Nog een wielren licentie hebben. ook. Je deed het gewoon. Nu onbegrijpelijk.
  En dat deed het grootste deel van de werkende jongeren destijds gewoon.!!!
  Als je 18 jaar werd AOW en pensioen premie betalen. De leeftijd salaris verhoging was negatief in het bruine papieren loonzakje. Je opgedane technische scholing werd afgedaan als laag. Nu LBO term.
  Toen ik les gaf aan technische opleidingen na MTS werd er gevraagd om de oude sterkstroom monteur examens als examen oefenstof. Dat bleek na controle HBO les stof te zijn. Een Ulu of Mulo, dat was het.
  Waarom IS en WERD de technische beroepsgroep zo laag gewaardeerd? Omdat de papieren mensen ( uit ervaring, ook het ministerie van onderwijs niet) niets van techniek begrijpen. Het is er dus, waarom zou ik met mijn geheugen studies die ik mentaal niet behoef te begrijpen mij verdiepen in techniek. I
  Al ruim veertig jaar pleit ik voor goed technisch onderwijs. De onderwijs bestuurders hebben massaal dit gesaboteerd. Kost geld aan materiaal en machines. Mavo havo is lekker goedkoop..
  En nu huilen we om een tekort aan technisch personeel.
  En daar is de politiek al meer dan dertig jaar schuldig aan. Alsmede de schoolbesturen en de onderwijs burelen van de diverse gemeentes. Almere spant de kroon in mijn ervaring.
  Bewust voor een vrouw kiezen als rector. DRS in de NL,’s taal. Financieel een nul, of frauderend. 10 miljoen
  florijnen tekort. Ondanks incasso bureaus afsturen aan bijstandsmoeders om 1200= te betalen van een uitkering van 1530= per maand. En de gemeente Almere stopte het onder het kleed! He’é FRAUDE??
  De Lumbsum ( een zak geld waar men geen verantwoordelijkheid voor behoeft af te leggen) is een zegen voor de school leiders. Een ramp voor de school en de leerlingen,!!!
  En de beroepsgroep die de economie laat draaien, >70% wordt gepakt door de mensen wiens studie ze hebben betaald. Vraag; Waarom moeten mijn studenten techniek voor 1 dag onderwijs of twee avonden les net zo veel studie kosten afdragen, als mijn dochter voor 5 dagen van een professor?
  Voor de goede orde, Bij ABP worden de hogere salarisschalen wel geïndexeerd.Reguliere niet.
  Vraag het maar aan Jette Klijnsma. Uit ervaring ! heb ik gedaan.Je ging spontaan staan! om dat te ontkennen.
  Maar volgens haar stond RADAR te liegen.. Of beter zijzelf.!

  Beste Marijke, ik ben van mening dat een ieder na 45 jaar werken zou mogen stoppen. De vrijheid moet hebben om langer door te werken.. Zoals rechters tot hun zeventigste dat mogen. Maar de politiek speelt een vals spel.
  Het actieve beleid is om oudere docenten, en ambtenaren (hun werknemers) voortijdig te lozen. Hebben dan een pensioenbreuk . lagere pensioen en vervangen door goedkopere krachten. Dat die minder bekwaam zijn is niet belangrijk..Of toch wel? ! !Slimme mensen dwarsbomen de foute politiek.
  Onder aanvoering van hun dik betaalde ambtenaren.
  Wist u,dat ex min. donner en vice 1é kamerlid een zwaar beroep heeft? Heet jette klijnsma mij persoonlijk verteld. En toen ben ik maar gestopt met het onderzoek naar zware beroepen. Op mijn vraag of ze haar werk dan niet verzaakte heb ik geen antwoord gekregen.
  Als beloning is ze nu commissaris van de koning in Drenthe. Vakbond mensen waar ze eerder jaren mee heeft samen gewerkt kent ze nu niet meer. Zwakke mensen laten zich corrm beren blijkt ook hier weer..
  De poltiek Rutte en co is actief bezig het onderwijs om zeep te helpen. Rutte wil zijn “ding”doen. Daar kan hij geen geschoolde en kritische mensen bij gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.